INTERGEO 2015 - Geospatial 4.0

2015. szeptember 15-én Karl-Friedrich Thöne, a Német Geodéziai Térinformatikai és Földögyi Társaság elnöke megnyitotta a 21. INTERGEO Konferencia és Szakvásárt.  Az INTERGEO-nak az idén Stuttgart adott otthont, amelyen képviseltették  magukat a  geodézia, kartográfia, fotogrammetria, távérzékelés, térinformatika meghatározó nemzetközi szereplői, az akadémiai világ és az egyre szélesebb körmányzati, üzleti, nonprofit felhasználói szektor is.

A rendezvény központi gondolata a "Geospatial 4.0", a digitális gazdaság, a digitális infrastruktúra, az intelligens városok, a big data és az IoT- dolgok internetje társadalmi penetrációja következtében napjainkban formálódó 4. Digitális forradalom által indukált változások szakmai formálása.

 A 30 ország 542 kiálítóját reprezentáló szakmai kiállítást a 92 országból érkező, mintegy 16 000 látogató tekintette meg. A kiállítók között  a magyar cégeket a DigiTerra Kft., a Geodézia Zrt. és az OrthogGaph Kft. képviselte, de az 542 kiállító között kiemeljük a hazai érdekeltséggel is rendelkező multinacionális cégcsoportokat (Airbus Defence and Space, AutoDesk, Eurosense, ESRI, Hexagon Geospatial, Leica, Pitney Bowes Mapinfo,).

A nyílt rendszerek Németországi és nemzetközi térnyerését mutatja a az OSGeo, FOSSGIS, GeoForAll, OSM, szervezetek, és az őket követő érdeklődők tömeges megjelenése.

Örvendetesen nagy a magyar résztvevők száma, meghatározó a HUNAGI tagszervezetek jelenléte Stuttgartban (BME Fotogrammetria Tanszék, DigiTerra Kft., Geodézia Zrt., Lechner Tudásközpont,  Hexagon Geospatial).

 

A rendezvény honlapja:
http://www.intergeo.de/intergeo-en/

(a konferencia részleteiről később beszámolunk)