VARINEX INFRASTRUKTÚRA BIM – SZAKMAI WORKSHOP

Helyszín: 
VARINEX Informatikai Zrt. ,1106 Budapest, Fehér út 10., 44-es épület
Kezdődátum: 
2019. szeptember 25., szerda 08:30
Végdátum: 
2019. szeptember 25., szerda 15:00
Program: 

Tisztelt Partnerünk!

A VARINEX Zrt. meghívja Önt az INFRASTRUKTÚRA BIM – SZAKMAI WORKSHOP rendezvényére, ahol megismerheti a GIS és a BIM fogalmak mögötti igazi értéket.

Napjaink infrastruktúraipara rendkívül összetett, zsúfolt területekre összpontosul, és valós idejű, szoros együttműködést igényel. Gyakran kapunk híreket jelentős kerettúllépésekről, romló állapotú eszközállományról, a nagy infrastruktúra-hálózatok fenntartóinak jelentős anyagi terheiről, és hogy mindezek milyen lehetséges veszélyt jelentenek a lakosság számára.

Az iparág innovációiról viszont sokkal ritkábban hallunk. Az innovációk többsége az épületinformáció-modellezéshez (BIM) és újabb fejleményként az összekapcsolt BIM-hez (a felhőalapú számítástechnika lehetőségeit kihasználó BIM), a munkahelyek digitalizációjához kötődik. A BIM nem egy termék vagy egy szolgáltatás, hanem a rendkívül pontos 3D digitális modellek létrehozása, rendszerként való kezelése és az érintett felekkel történő megosztásának a folyamata.

A térinformatikai adatbázisok egyre nagyobb szerepet töltenek be az infrastruktúra tervezők és üzemeltetők életében.

A GIS által nyújtott téradatbázisok tehát alapját nyújtják az utak, víz-, szennyvíz-, távhő, gáz, hírközmű vagy más közművek esetleg komplex létesítmények, hidak, repülőterek, vasúti hálózatok tervezéséhez és későbbi üzemeltetéséhez. A BIM-modellekbe integrált térinformatikai tartalom segítségével a tervezőknek olyan elemzéseket is végezhetnek, mint például az elöntésvizsgálat, hidraulikai- vagy tömeg és alapanyag számítások. Modellezhetik egy nyomvonal építmény vagy műtárgy legoptimálisabb helyét, irányát.

A GIS és BIM alapvetően más léptékben használható. Míg a térinformatikai adatbázisokat általában vállalati, önkormányzat, regionális vagy országos szinten építik fel, addig a BIM-ben rejlő adatok és folyamatok általában egy konkrét beruházás, építmény tervezésétől az üzemeltetéséig értendők.

A GIS- és a BIM-adatok egyesítése olyan térinformatikai szemléletet ad épület és épített környezetünk tervezéséhez, amely biztonságosabb és intelligensebb épületek, utak és közlekedés megvalósításához vezet.

A VARINEX Zrt-nél technológiai partnerként arra törekszünk, hogy egyszerűsítsük ügyfeleink igényeinek kiszolgálását. Célunk, hogy a BIM + GIS összekapcsolt rendszerek használatának előnyeit széles körben elérhetővé tegyük partnereink számára.

Rendezvényünk célja, hogy elméleti és gyakorlati szempontból egyaránt bemutassuk a területen alkalmazott technológiákat és az elért sikereket.

INFRASTRUKTÚRA BIM – SZAKMAI WORKSHOP
Időpont:
 2019. szeptember 25. 8:30-15:00
Helyszín: VARINEX Informatikai Zrt. 1106 Budapest, Fehér út 10., 44-es épület

REGISZTRÁCIÓ

Regisztráljon és biztosítsa helyét rendezvényünkön, mert az ingyenes helyek csak korlátozott számban és előzetesen visszaigazolt regisztráció esetén biztosítottak.
Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 20. (péntek) 16:00 óra.

Típus: 
Hazai
Státusz: 
Inaktív
magyar