HUNAGI GeoDiák 2019 Pályázat a térinformatika területén kimagasló eredményeket vagy kreatív ötleteket felmutató alap és mesterszakos egyetemi hallgatók számára

HUNAGI GeoDiák 2019 Pályázat

 

A Magyar Térinformatikai Társaság (HUNAGI) és a GeoGis Alapítvány pályázatot hirdet a térinformatika területén kimagasló eredményeket vagy kreatív ötleteket felmutató egyetemi hallgatók számára. A pályázat célja a diákok hozzásegítése az innovatív térinformatikai technológiák területén elért eredményeik, innovatív ötleteik hazai szakmai közvéleménnyel való megismertetéséhez.

A GeoDiák Pályázat benyújtása két kategóriában lehetséges

1. Kategória - Térinformatikai kutatás: A térinformatikai ipari forradalom, mesterséges intelligencia innovatív módszereit kreatívan alkalmazó diákok támogatása kutatási, fejlesztési eredményeik publikálásában (szakmai konferenciákon, kiadványokban, a HUNAGI honlapon).

2. Kategória - Infografika poszter: A térinformatika erőforrás gazdálkodási, környezeti fenntarthatósági alkalmazhatóságát kreatívan szemléltető infografikai poszter.

Pályázati feltételek

A pályázaton részt vehet minden nappali tagozaton felsőoktatási tanulmányokat folytató vagy a 2018/2019 tanév őszi szemeszterében diplomázó hallgató (BSc, MSc).

Az 1. kategóriában a pályázó befejezett kutatással, fejlesztéssel, publikálható részeredményekkel rendelkezik a mesterséges intelligencia (MI) dolgok internete (IoT), nagytömegű adatelemzés (BigData), nyílt adatok (Open Data), okos városok (Smart City) térinformatikai alkalmazásának területén. 

A 2. kategóriában a pályázó egy olyan eredeti ötlettel vehet részt, amelyben egy, a választott témát szemléletesen áttekintő  Infografikán mutatja be a térinformatikai eszközökkel vizsgált jelenséget.

 

A GeoDiák pályázat díja

A szakértői zsűri által támogatandónak ítélt kutató diákok 2019. évi Országos Térinformatikai Konferencián (2019. május 23-24, Debrecen) előadóként való részvétel (részvételi díj, utazás, szállás költség) és a pályázati munka konferencia kötetben történő publikálási költségeit a HUNAGI a tagjai által felkínált szponzori támogatásból fedezi.

Jelentkezés feltételei

2019. március 31-ig a GeoDiak@hunagi.hu címre az:

  • az 1. kategóriában történő pályázás esetén elküldendő a végzett kutatás, projekt eredményeit dokumentáló pályamunka
  • a 2. kategóriában egy  A0 poszter vagy prezentáció, és a szemléltetett jelenséget bemutató  1000-1500 szavas dokumentum
  • és a felsőoktatási jogviszony (BSc, MSc) igazolása.

 

A pályázattal kapcsolatos további információk a www.hunagi.hu honlapon érhetők el.

Budapest, 2019. március 1.

 

a HUNAGI elnöksége