Adó 1% felajánlása a HUNAGI számára

Tisztelt HUNAGI tag és térinformatika iránt elkötelezett szimpatizáns!

Arra kérjük tagjainkat és szimpatizánsainkat, hogy támogassák a HUNAGI-t adójuk 1%-nak részünkre történő felajánlásával. Kérjék meg erre családtagjaikat, barátaikat is. Ezzel jelentős mértékben segítenék Egyesületünk működését, és hozzájárulnának ahhoz, hogy tartalmasabb programokat tudjunk tagságunk számára szervezni.

Adószámunk: 18243998-2-42, Magyar Térinformatikai Társaság (HUNAGI)

Köszönettel,
A Magyar Térinformatikai Társaság (HUNAGI)  vezetősége

HOGYAN RENDELKEZHET AZ ADÓ 1 SZÁZALÉKÁRÓL?

  • Amennyiben magánszemélyként saját maga készíti el adóbevallását, ami egyben tartalmazza az adó 1% -áról rendelkező nyilatkozatot is, május 20-ig küldheti el az adóhivatalhoz.
  • Amennyiben elektronikusan kívánja beküldeni adóbevallását, az ehhez szükséges keretprogram, valamint az szja adatlap letölthető a NAV daláról. Adójának 1 % -áról ebben az esetben, az adóbevallás 5. oldalán rendelkezhet.
  • Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkezett az adó egy százalékáról, később is lehetőség van feladni a rendelkezést, egészen május 20-ig, a korábbi években megszokott borítékban, vagy elektronikus formában.
  • A Munkáltatói adómegállapításhoz  május 10-ig a bevallás részeként a 1053. és 1053E számú bevallás Egysza lapjának kitöltésével rendelkezhet adó 1 százalékának felajánlásáról, melyet egy lezárt borítékban adhat át a munkáltatójának. Ebben az esetben ne felejtse el feltűntetni a borítékon adóazonosító jelét.
  • Ha egyéni vállalakozó, akkor február 25-ig adhatja le adóbevallását, vele együtt az adó 1% -áról szóló rendelkező nyilatkozatot.