12th International Symposium on Digital Earth

Helyszín: 
Salzburg, Austria
Kezdődátum: 
2021. július 06., kedd 09:00
Végdátum: 
2021. január 08., péntek 16:00
Program: 

A Salzburgi Egyetem  Geoinformatikai Tanszéke és a Z_GIS látja vendégül  a 12. Nemzetközi Digitális Föld Szimpóziumot "ISDE12 - Utak a Digitális Föld Jövőképe felé" címmel.

A digitális Földet a 21. század meghatározó tudományos és technológiai eredményének szánják. Ehhez extrém számításra lesz szükség a legigényesebb Big Data kihívásokhoz, a mesterséges intelligencia legokosabb alkalmazásaihoz, az érzékelők és az aktuátorok hálóihoz, valamint a kényszerítő gamifikációs és vizualizációs módszerekhez. Ami a legfontosabb: agilis elmékre van szükség, akik együttműködnek a tudományágak közötti innovációban és a tudományos kiválóság elérésében. Különösen a fiatalok, mint „digitális bennszülöttek”, értenek a helyi cselekvés és a globális változások összekapcsolásához a nyílt online szolgáltatásokhoz kapcsolódó vegyes valóságú médián keresztül.

Az ISDE12 célja az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak (SDG) támogatása a világ adat- és információforrásainak felhasználásával, hogy digitálisan képviselje bolygónkat, valamint figyelemmel kísérje, mérje és előrejelezze a Föld természetes és emberi tevékenységeit.

A rendezvény honlapja: https://digitalearth2021.org/

Típus: 
Nemzetközi
Státusz: 
Aktív
magyar